MOOTTORIT ja OHJAUS

Moottorit ja ohjaukset sisäpuolisille ja ulkopuolisille aurinkosuojatuotteille (SOMFY).

MOOTTORIT

Yleistä: Käytössä on kaksi pääryhmää moottoreita/ohjauksia m.m. markiiseille ja sisäpuolisille aurinkosuojatuotteille..
Perinteinen ("johdollinen", kaapeleilla kytketty) moottori ja radiomoottori ("johdoton"). Molemmat moottorityyppien sähkösyöttö on 230V50Hz.
Kaapelein kytkettyjä esimerkiksi Somfy LT-moottoreita ohjataan eritmallisilla kytkimillä ja/tai automatiikalla. Huom! Kytkettäessä useimpia moottoreita on käytettävä relettä. 
Antureiden herkkyys esim tuuli- ja aurinkoherkkyys säädetään ohjauspaneelista joka on sijoitettu sisätiloihin. KNX-järjestelmän yhteydessä on aina käytettävä LT-moottoreita.

Somfyn io- ja RTS-radiomoottorin sisällä on radiovastaanotin. Moottori(t) kytketään pistokkeella sähkörasiaan, ohjaus tapahtuu kaukolähettimellä. Releitä ei tarvita.
Radiotaajuus RTS-moottoreissa on 433,42 MHZ ja io-moottoreissa 868-870 MHz.
Laaja valikoima antureita (sensori). Antureiden sähkösyöttö 230V/50Hz tai patterit. Antureiden herkkyys (esim. tuuli- ja aurinko) säädetään antureissa.
RTS-radiomoottori on saatavana myös versio missä on sisäänrakennettu ladattava 12V akku.Tämä moottori on tarkoitettu sisäpuolisille tuotteille.
Koska RTS- ja io-moottorit käyttävät eri radiotaajuuksia niin RTS-moottorit ei toistaiseksi voida ohjata io-lähettimillä tai päinvastoin.
RTS- ja io-moottorit voidaan ohjata myös älypuhelimella Somfy TaHoma switchin avulla.

RADIO-OHJAUS

UUTUUS! Somfy TaHoma® switch. Lue enemmän kuvan jälkeen.

TaHoma switch:in avulla voit helposti ohjata m.m. sisäpuoliset ja/tai ulkopuoliset aurinkosuojat ja valaistus älypuhelimella!
Vakiomalliset radiolähettimet ja Tahoma switch voidaan käyttää rinnakkain. 
TaHoma switch muodostaa yhteyden laajakaistareitittimeen WiFi:n kautta. Lataa sovellus puhelimeesi Google Play tai AppStoresta.
Tahoma switch voidaan ostaa jälkikäteen ja ohjata älypuhelimella jo olemassa olevia Somfy radiomoottoreita yms. yhteensopivia tuotteita.
Asennusopas. Näin helposti otat Somfy TaHoma käyttöön. 
Esite TaHoma switch.

Somfyn verkkosivuilla esitellään vain radio-ohjattuja ratkaisuja. (Somfy ei valmista markiiseja.)