RULLGARDINER

 
 
 

Likt aluminiupersiennen (spjälgardinen) så är rullgardinen en mycket välkänd produkt för de allra flesta. Rullgardinen förses som standard med fjädermekanism. Röret är i aluminium och dess dimension samt fjäderns styrka anpassas efter tygets bredd- och höjdmått samt tygets vikt. Som manövrering kan man med fördel även använda sidoreglage med kulkedja eller så med motor 230V/50Hz  alternativt motor med inbyggt 12V uppladdningasbart batteri. 

I regel är standard brukshöjd cirka 180 cm. Om brukshöjden skall vara högre så skarvas tyget upptill.

Tygerna finns i ett stort antal kulörer, enfärgade och mönstrade. Vill ni ha total mörkläggning så finns det speciella tyger för detta ändamål. Om ni inte hittar lämplig färg/mönster från vår egen lagerkollektion så finns inhemska Domicets tygkollektion till förfogande.
I stället för rullgardinstyg så går det även utmärkt att använda Soltis och Mermet screentyg. Se närmare i produktkategori "Screengardiner".

Största bredd x höjd med t.ex. mörkläggande specialtyg vid motordrift är cirka 500 x 500 cm.
Barnskydd VIKTIGT!
Reglera bekvämt och praktiskt era rullgardiner med radio-fjärrkontroll! Hos oss hittar ni olika motoralternativ med 230V, 24V eller 12V matningsspänning. 12 volts alternativet utan synliga kablar! Fråga oss mera om motorstyning.
Se Domicets tyger här.


Se nedan också alternativet Zebra Double Roller rullgardin (Tillverkare Ulvilan Kaihdin Oy).