Gardinskenor

Gardinskenor för alla behov

Hos oss hittar du gardinskenor för alla behov

Vi har ett brett sortiment av olika typer av gardinskenor för olika behov. Vi har skenor med dubbla spår, skenor med frontprofil, skenor med lindrag, motoriserade skenor, mellandraperiskenor och skenor för tunga draperier och många fler. Alla dessa går att fästa i tak eller vägg.

Gardinskenorna säljs måttkapade till ditt exakta behov. Alla skenor går att skarva ihop två eller fler skenor till en ännu längre, om så behövs. Många av skenmodellerna kan bockas enligt kundens önskemål.

Skenorna är tillverkade av pressad aluminium och ytbehandlingen är antingen pulverlackering eller naturfärgad anodisering. Pulverlackerade skenors standardfärg är vit (RAL 9010) och svart. Enligt specialbeställning fås alla skenor i RAL Classic färger.

Traditionella Gardinskenor

Dessa gardinskenor är lämpade för standard tyger som förekommer i exempelvis egnahemshus, våningshus, skolor och kontor. Produktsortimentet innehåller ett flertal olika skenor och tillbehör för olika ändamål. Alla modeller kan fästas i både tak och vägg. 

6601
6602
6605
5600
Previous slide
Next slide

Tavelskenor

Dessa gardinskenor är lämpade för både tavel-upphängning samt gardin-upphängning. Alla modeller kan fästas i både tak och vägg. 

6950
6990
Previous slide
Next slide

Mellandraperiskenor

Mellandraperiskenan är en stadig skena som är vanlig att använda om man vill avgränsa rum. Den kan även användas som duschdraperiskena. Denna skena kan monteras i antingen vägg eller tak, och vid takinfästning så kan man sänka skenan till önskad höjd i rummet. Skenan anodiserad aluminium, vit eller svart. 

5400
5500
Previous slide
Next slide

Frontskenor

Frontskenan har blivit allt vanligare att ha som en inredningsdetalj i hemmet på grund av dess stilrena utseende. Gardinskenor med front finns med 34-, 60-, och 90 millimeters front. Skenorna fästs direkt i taket eller så kan takfäste användas. Väggskenor fästs med en vägg- takfästnings kombination.

6660
6695
6634
Previous slide
Next slide

Ridåskenor

Dessa skenor är kapabla att hantera tyngre tyger så som ridåer och draperier. Som standard regleras dessa skenor med lindrag, men de går också att utrustas med vev eller motor. Skenan går också att bocka enligt behov. Skenorna fästs direkt i taket eller så kan takfäste användas. Väggskenor fästs med en vägg- takfästnings kombination.

Glidskena Lilla c

Jukova Glidskena lilla C är en skena som kan användas till exempelvis lättare skjutdörrar och skjutluckor. Skenan är i naturanodiserad aluminium och plastprofilen är i mycket högkvalitativ plast. Skenans längd uppgår till 200cm eller sågas i önskad längd.

El-manövrerad gardinskena

Med fjärrstyrning eller touch motion

Visste du att det finns el-manövrerade gardinskenor? Somfy’s  GLYDEA El-manövrerad gardinskena är en tystlåten och smart gardinskena som kan manövreras med fjärrstyrning eller genom att dra i gardinen, även kallad touch motion. Skenan drivs endera med 230V motor eller med laddningsbar 12V motor. Skenan finns att fås i vit, svart eller anodiserad aluminium, och kan även bockas vid behov.

ETAMINE Gardintyg

För utomhusbruk

ETAMINE är det perfekta tygvalet för utomhusbruk. Med en gardin i utemiljö får du en inredd och ombonad känsla. ETAMINE från Sandatex i Borås Ab gör det enkelt att skapa en härlig miljö i all slags inglasade uterum, pergola, terrasser balkonger och inredda växthus. Tyget är vatten- och smutsavstötande, och är tillverkat av 100% spinnfärgad akryl, vilket innebär att tyget inte bleks. 

Gardin utomhus

Har du frågor?

Hör av dig till oss om du vill veta mer om denna produkt.

Scroll to Top