LAMELLGARDINER (Vertikalgardiner, lamellpersienner)

 
 
 

Lamellgardiner är särskilt lämpade för stora glasytor och de fungerar både som värmeisolering och ljudisolering. Att ta tillvara det naturliga ljuset är förståndigt redan med tanke på energibesparingen. Ofta kommer dock ljuset från fel håll eller så är det alltför starkt och bländande. Med lamellgardiner kan man justera både ljusinsläppet och styrkan till lämplig nivå.

Lamellerna kan man använda som gardiner eller för rumsavdelare vilket ger rummet karaktär och utseende. Lamellgardiner har av traditionellt använts som inredningselement i industrin, affärs- och allmänna utrymmen men absolut ingenting hindrar att man även använder dem i privatbostäder. Tack vare att lamellerna är lodräta så samlar de inte damm och de är också i övrigt lättskötta. Det är lätt att byta lamellerna om man vill fräsha upp inredningen med en ny färg på lamellerna.

Lamellerna fås i bredderna 127 mm (standard) och 89 mm. Materialurvalet är stort omfattande även flammskyddade och 100% mörkläggande lameller samt som nyhet: screentyger. Färgurvalet är också stort. Lamellgardinen kan fästas i både tak och vägg. Lamellgardiner kan även tillverkas för fönster som är sneddade i över- eller underkant.

Skena i silvergrå, vit eller svart. Mekanism: kulkedja för svängning av lamellerna, snöre för att dra lamellerna fram och tillbaka. NYHET: OneTouch, sväng och dra lamellerna från samma reglage. Lamellgardinens största bredd 580 cm i ett stycke, största höjd cirka 400 cm. Lamellgardinerna fås även med motordrift.
Broschyr (finskspråkig)
OneTouch reglage (finskspråkig)
Montering, användning, säkerhet (finskspråkig)
Barnskydd VIKTIGT!