ALUMINIUMPERSIENNER (Persienner, spjälgardiner)

 
 
 


Aluminiumpersienn kallas allmänt även för spjälgardin eller persienn. Ett av de allra vanligaste skydden mot solen och mot insyn. Aluminiumpersiennen finns att fås i lamellbredder 16, 25, 35 och 50 mm. Den överlägset mest använda är 25 mm. Det finns ett hundratal kulörer att välja mellan men normalt används ett fåtal såsom olika nyanser i vitt och silvergrå.

Aluminiumpersiennen är alltid mått-tillverkad i för ändamålet gjorda specialmaskiner och skiljer sig från produkter som säljs i stormarknader i bl.a bättre lamellmaterial (aluminium, tjocklek 0.21 mm) och bättre hållbarhet i detaljer. Dessutom finns det alltid att fås reservdelar till persienner som har tillverkats av inhemska företag inom branschen. Vi utför även reparation av persienner. En bedömning om det är lönsamt att reparera gammal söndrig persienn eller göra ny persienn bedöms från fall till fall.

Det går också att tillverka aluminiumpersienner (25 mm) för halvrunda, cirkelformade och i övre kant sneddade fönster.

Perforerad lamell: I lamellen har det stansats mycket tätt små hål vilket gör att man kan se igenom lamellen i stängt läge samtidigt som ljuset filtreras in i rummet. Särskilt lämpad för mellanväggsfönster i t.ex kontorsutrymmen. Hindrar ej fullständigt insyn från utsidan!

Tättslutande lamell (No-Hole): Hålen för draglinan täcks av lamellerna när persiennen stängs. Detta gör att man får en ”jämnare” och snyggare lamell och samtidigt en något bättre fördunkling. Om man vill ha mörkläggning så är rullgardin eller gardinskena med mörkläggande tyg ett bättre alternativ.

25 mm:s aluminiumpersienner monteras undantagslöst mellan fönsterbågarna då fönstret är öppningsbart. (Persienner som säljs på stormarknader går EJ att montera mellan fönstebågarna). I övriga fall sker monteringen som ytmontering på rummets insida eller i fönsternisch. Persienner för dörrar: kraftiga små knappmagneter monteras i den nedre fönsterlisten för att förhindra att persiennen slår fram och tillbaka då dörren öppnas. Går även att förverkliga med styrlinor. Persienner med lamellbredd 35 mm och 50 mm monteras som ytmontering på vägg eller i nisch.
På marknaden finns det drygt ett halvt dussin tillverkare av integrerade reglagen. Vi har för vår del valt Ulvilan Kaihdin Oy:s reglage Safiiri. Till det reglaget finns det att fås reservdelar vilket tyvärr ej är fallet med många andra tillverkares produkter.
Alla våra aluminiumpersienner är tillverkade i Finland.

Monteringsanvisning SE (frihängande, ytmontering)
Monteringsanvisning SE (mellanglasmontering, traditionellt reglage)
Safiiri broschyr (integrerat reglage)
Barnskydd VIKTIGT!